2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

 10.Zebras.
 Dryžiai tikrai ne naujiena, jie persekioja kiekvieną vasarą. Tačiau šiemet konrastingų juostų gretinimas virto beveik manija. Dryžių plotis, kryptis ir spalvos - nereglamentuojami. Vengiama tik vieno dalyko - asociacijų su jūreiviška palaidine.













11. Domino.
Asociacijų daug: šachmatai, domino, optinis menas, cirko ir commedia dell' arte personažai. Tiesiog dizaineriai pasiilgo kiek naujesnių grafinių derinių ir kontrastų, juolab raibas audinys leidžia atsainiau vertinti drabužių siluetą, išsiversti be datalių.








12.Rytai.
 Orientalistikos rodyklė krypsta į Japoniją - madoje vyrauja kimono atmainos: jo formos imitacija, tenykščiai raštai, juostos obi, kitos rytietiškos užuomenos. Ši mada užsiliko nuo žiemos, ir ačiū už tai: drabužiai spalvingi, dekoratyvūs, be to, jų nereikia sagstyti.






13. Hipės.

 Geru žodžiu hipius paminime tada, kai atkunta kovos dėl laisvės. O kas gali būti laisviau už beribę, plazdenančią, margą, beveik nieko nesveriančią suknelę? Laimei šis sezonas negaili audinio, mėgsta maksi ilgį ir bohemišką dvasią.










14. Vandenyje.
Dauguma maudomukų nematytą baseinams: jie saikingai gražūs, modernūs, uždaroki. Tačiau dizaineriai deda vilčių ir į atostogaujančius snobus. Jiems skiriamos retro stiliaus idėjos: archajiškos formos ir anaiptol ne senoviškas odos, karpinių "Swarovski", optinių raštų dekoras.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą